Witamy na forum mieszkańców bloków przy ul. Obozowej 38B oraz 38C w Krakowie. Zapraszamy wszystkich chętnych do dyskusji związanych z naszym osiedlem, okolicą i nie tylko.
@Krzysztof
oki odholować genialne rozwiązane jestem za tylko ... -> zapłacimy powiedzmy 1000zł za odholowanie np. tego angielskiego ciężarowego złomu (zakładając, że nie nasz -brak identyfikatora) później długa droga do odzyskania kosztów od obcokrajowca no chyba, że to jest proste. Możemy zapłacić za pozbycie się utrapienia tylko pytanie czy odbiór pojazdu z parkingu szczególnie, iż nie on za tą przyjemność płaci przy odbiorze czegoś go nauczy - nie sądzę, póki co wszelkie mandaty/informacje i tp olewa.
Przydały by się jakieś małe autka, które by go skutecznie "zastawiły" na powiedzmy tydzień
właścicielem angielskiego złomu jest niestety nasz współlokator który jest bardzo chamski i grubiański i ma generalnie w czterech literach to co sie do niego mówi. Ja i Krzysiek juz mu nie raz zwaracaliśmy uwagę ale niestety kultury osobistej to ten osobnik nie ma.
Ostatnio edytowany przez Rockrider (2013-03-06 11:55:34)
Znów pojawiają się nowe auta bez ident. - póki co mi to nie przeszkodziło w parkowaniu, ale do czasu.
Jaki mamy układ z SM - trzeba zgłosić konkretne auto, czy ogólnie by "wpadli" pooglądać ?
Wystarczy zgłosić ogólnie, chociaż ja zawsze podawałem konkretne auto. Doświadczenia do tej pory były takie, że SM chodziła po całym parkingu.
Nie wiem czy ktoś zauważył, ale zniknęły tabliczki pod znakami zakazu wjazdu o identyfikatorach. Zarówno u nas jak i na zakazie zatrzymywania się w sąsiednich blokach. Ktoś wie czy to zamierzone, czy ktoś je po prostu skroił?
tecku napisał:
Nie wiem czy ktoś zauważył, ale zniknęły tabliczki pod znakami zakazu wjazdu o identyfikatorach. Zarówno u nas jak i na zakazie zatrzymywania się w sąsiednich blokach. Ktoś wie czy to zamierzone, czy ktoś je po prostu skroił?
Właśnie zauważyłem i miałem pisać to samo pytanie... Dowcipniś, czy jakaś korekta?
Korekta niestety. Był jakiś precedens w sprawie sądowej (ogólnie - nie wiem czy to akurat dotyczyło Krakowa) i straż miejska dostała nowe wytyczne. Na tabliczkach musi być dodatkowa informacja kto wydał identyfikatory. Nie powiem głośno co o tym myślę .... sam jednakże trafiłem niedawno na mur dzwoniąc do SM ... Panowie się zaklinali, że nie będą interweniować. Sprawa nie jest nowa ale z wiadomych względów jej nie rozgłaszałem. Problem był też taki, że jeden strażnik o nowych wytycznych słyszał a inny nie. Trochę trwało zanim poznaliśmy oficjalne stanowisko Krakowskiej SM.